Terengganu Mengorak Langkah Ke Arah Sukan ‘Syari’ah Compliant’

Majlis penyerahan MoreSlim sports hijab kepada Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Dr. Ahmad Samsuri. Tahniah negeri Terengganu menjadi negeri pertama yang akan mengadakan hari sukan negeri yang syari’ah compliant (Sutera) pada bulan September nanti. Terima kasih juga diucapkan kerana menempah tudung khas MoreSlim berlogokan ‘Terengganu Sejahtera’ untuk para atlet muslimah negeri Terengganu untuk sukan Sukma nanti.

MoreSlim, the world’s most advanced sports hijab.

MoreSlim sports hijab is not like any other so-called sports hijab. The technical fabric is lightweight, breathable, providing modest chest coverage and comfortable. Added to that are their antibacterial, anti-microbial, antiperspirant and providing UV protection properties.

The fabric passed the EN, ISO and AATCC testing standards. This hijab is properly researched scientifically and backed up by many sportswomen. You will know why when you put it on you.

Kepada yang masih belum mengenali siapa Dr Elies Elias, sila baca artikel di bawah…

Dah beberapa bulan saya bekerjasama dengan pihak polis U.K. untuk design tudung polis wanita islam yang bekerja di barisan hadapan (front liners) taktikal unit. الحمد الله siap dah dan diorang suka sangat. Sekarang pihak bomba UK pulak tgh contact saya. Saya dah ada idea untuk diorang

Baru2 hi heboh kat surat khabar Malaysia pasal polis U.K. benarkan pakai tudung (padahal benda tu dah lama), tapi diorang tak sebut pun yang design/supply sebenarnya seorang anak Melayu.

Diorang tak tahu pasal saya kot. Saya bukan orang terkenal

P/s: Saya tak boleh tunjuk sini. Nanti ada org tiru macam beberapa peniaga Malaysia yang tidak beretika. Copyrighted design pun tiru. Tunggu surat saman sampai ok?

Alhamdulillah. Kena interview masuk tv pasal tudung MoreSlim, tapi kali ni cakap omputeh lak. Rasanya mmg berterabur.. huhu. Islam Channel TV, London.

Dr. Elies Elias
PhD Biomaterial & Biomedical Engineering

sumber; Elies Elias 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*