Jawapan Pos Malaysia KANTOIKAN Dakwaan Terima Ugotan KERIS Melalui Surat

Facebook rasmi Pos Malaysia Berhad dibanjiri dengan pertanyaan daripada pengguna yang memohon penjelasan tentang penghantaran senj@ta taj@m seperti ker1s dan par@ng melalui perkhidmatan pos biasa dengan menggunakan setem.

Ini berikutan d@kwaan seorang pembantu politik Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Selangor menerima ugotan melalui sampul surat mempunyai setem yang telah dicop dan di dalamnya mengandungi sebilah ker1s kecil daripada individu yang tidak dikenali.

Ternyata jawapan daripada Pos Malaysia adalah TIDAK DIBENARKAN sama sekali! Bahkan pihak Pos memaklumkan bahawa penghantaran senj@ta atau item merb@haya adalah barangan LARANGAN untuk pengeposan. Pengeposan barangan sedemikian akan DITAHAN dan DIRAMPAS!

Allahu Robbi, apakah ini agenda perpecahan kaum yang dirancang oleh pihak tertentu?  Namun, ingatlah firman Allah dalam Al-Quran;

وَ مَکَرُوۡا وَ مَکَرَ اللّٰہُ ؕ وَ اللّٰہُ خَیۡرُ الۡمٰکِرِیۡنَ

Dan mereka (orang-orang kaf1r) merancang (membuat t1pu daya), maka Allah juga merancang (membalas t1pu daya mereka). Dan Allah sebaik-baik pembalas t1pu daya. ―QS. 3:54

⚡ Selengkapnya: https://risalahmuslim.id/quran/ali-imran/3-54/

 

 

Laporan MKini…

Pembantu politik kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Balakong menerima ug0tan melalui sampul surat yang mengandungi sebilah senjata tajam daripada individu tidak dikenali disyaki mempunyai kaitan dengan kempen bantah tulisan Jawi.

Ketua Polis Daerah Kajang, ACP Ahmad Dzaffir Mohd Yussof berkata pihaknya menerima laporan berkenaan daripada lelaki berusia 42 tahun itu pada 5.15 petang semalam, memaklumkan menerima sampul surat yang dialamatkan ke rumahnya di Kajang.

Beliau berkata pembantu ADUN berkenaan tidak pasti atau mengenali individu yang menghantar sampul surat itu kerana tidak pernah menerima sebarang ugutan sebelum ini.

Kredit; Pos Malaysia, Utusan & Yasir Al-Mansuri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*