Bro Firdaus – Wahai ahli politik, di manakah anda di saat Islam non Muslim masuk campur & di’PR0VOK’ Islam?

Boleh saya mengesa di ambil tindakan terhadap ahli politik, aktivis serta mereka yang tak jaga sensitiviti Muslim di Malaysia dengan terang-terangan meminum ar@k di tepi jalan ketika perayaan, yang memandu dalam keadaan m@buk sehingga menyebabkan kemat1an orang tak bersalah, yang membazir makanan serta pencemaran alam sekitar dengan pembakaran terbuka? Boleh?

Adakalanya mereka ingat hanya sensitiviti mereka yang perlu dijaga tetapi sensitiviti penduduk majoriti tidak perlu dijaga? Kalau Muslim di India setakat disyaki memiliki daging lembu pun sudah menjadi k0rban, Muslim di India setakat enggan menyebut nama berhala sudah menjadi mangsa pukul sehingga mat1, Muslim di China dipaksa makan makanan h@ram, adakah Belum Muslim di Malaysia yang dianiaya sebegitu rupa oleh Muslim di Malaysia? Selama hampir 50 lebih tahun rakyat Malaysia tidak mempertikaikan ajaran dan cara Muslim beribadah tetapi kenapa berubah selepas milenium? 

Wahai ahli politik Muslim tanpa mengira parti manapun, di manakah suara anda apabila mereka ini tidak henti-henti mempr0v0kasi dan masuk campur dalam agama Islam??? Takut hilang undi demi mencari redha mereka? Apakah anda hanya berani mengkritik apabila Muslim yang terlibat tetapi bila Islam & Muslim dikritik anda diam seribu bahasa? Anda mempertahankan rakan sekutu anda apabila mereka mengkritik Muslim & Islam tetapi diam apabila Islam dan Muslim yang dikrit1k? Anda sibuk memikirkan survival kuasa politik anda?

Tidak mengapa. Anda perlu menjawab di depan Allah sebagaimana kami juga akan menjawab di depan Allah Subhana Wa Ta’ala. Wahai Muslim, gunakan saluran yang betul dalam membalas kecelup@ran mereka ini. Tidak perlu bertindak luar batasan agama dan undang-undang. Allahu Musta’an. 

11 Laporan Polis Ke Atas Dr Zakir Naik

11 Laporan Polis dibuat di IPD Bandar Perda berkenaan Ucapan Zakir Naik di satu Forum di Kelantan baru baru ini. Kami NGO Malaysian Tamilar Kural dan orang Awam membuat laporan polis tersebut. Kami memohon agar pihak Polis mengambil tindakan sewajarnya terhadap Zakir Naik yang mengh1na kesetiaan masyarakat beragama hindu terhadap kepimpinan Negara.

Ucapan Beliau di Forum berkenaan menyebabkan masyarakat keturunan hindu terguris dan boleh menyebabkan kegugatan keamanan di kalangan masyarakat berbilang agama dan Kaum di Msia. Pihak Polis perlu bertindak terhadap Zakir Naik kerana beliau menyentuh sens1v1ti Agama hindu di Msia. Mohon semua membuat laporan polis terhadap Zakir Naik.. Kita perlu menggunakan saluran betul melalui laporan polis..

Sumber; Firdaus Wong Wai Hung& Malaysian Tamilar Kural

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*