Tips paling simple tetapi ‘POWER’ agar pakaian tidak mudah jatuh ditiup angin

Darmawan Asaad Palanchoi

YA Allah, admin pun dah lama hidup tetapi tak pernah terfikir nak jemur kain macam ni…

Kekadang tu bila dah jemur pakaian sebelah pagi, balik petang banyak baju jatuh ditiup angin. Ada pula ketikanya terpaksa ulang basuh semula kerana telah kotor balik…

detektif-fisika-doni.blogspot.com

Ok, sekarang masalah ini mungkin akan dapat dikurangkan kalau tidak menyelesaikan masalah sepenuhnya…

Terima kasih kepada netizen yang telah berkongsi tips yang simple tetapi agak berkesan untuk mengurangkan pakaian yang sudah dijemur jatuh ditiup angin.

Tanpa perlu menggunakan pengepit, cuma perlukan teknik tambahan semasa menggantung penyangkut @ hanger di tali jemuran.

Sila lihat foto untuk maklumat lanjut.

Share jika bermanfaat…

Anak murid aku ajar teknik guna hanger agar tidak mudah terbang ditiup angin…Ku kongsi pada yg blm tau…c

sumber; Darmawan Asaad Palanchoi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*