Realiti Kehidupan; Makcik bawa bayi 4 bulan selongkar tong s@mpah cari rezeki untuk terus hidup

Nik Sara Sofia

Kisah pagi tadi, Berdekatan pasar Wakaf Bharu. Betul ada yang cakap orang kutip s@mpah duit lagi banyak dari kita. tapi hakikatnya ni jalan dia…

Sara (penulis), nampak akak ni dengan anak dalam 4 bulan tengah korek tong sampah, punya la terkejut. Terus minta husband u-turn balik.

Tanya akak, akak duk mana. dia cakap akak duk dalam ni je, sewa rumah. Akak cari rezeki sebab suami buta. Anak sekolah lagi, yang ni kecik lagi

Allahu Robbi, kita lalu kat sampah pun laju-laju nak buang, ada tu campak tak masuk pun tong samp@h. punyalah geli dengan ‘haruman’ samp@h sarap tetapi makcik ni mencari rezeki sesuap dari tong samp@h! 

Terus rasa sentap, ya Allah dengan anak kecik ni dia mencari rezeki. Semoga ada sinar untuk anak- anak akak berjaya suatu hari nanti.

Amin.

Kepada yang nak membantu, boleh contact anak dia ‭017 938 4940‬ Mad Nor.

sumber; Nik Sara Sofia

kredit link; Nur Iman Salsabila 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*